Home » » Маски за блясък с оцет

Маски за блясък с оцет

Written By sladkish26 on вторник, 19 февруари 2013 г. | 3:44

 Ма
Маска за коса за здравина и блясъкПасирайте една връзка магданоз.Смесете го с 1ч.л.водка и 2-3 ч.л. зехтин.Втриите в корените на косата и направете топъл Маска 1 компрес.След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1л.вода + 1 с.л. оцет.
 
1 ампула или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков), 1 с. л. алкохол без значение какъв (ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с. л. кисело мляко
Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и с найлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30- 2 часа. Прави се веднъж месечно. 

Пасирайте една връзка магданоз. Смесете го с 1ч. л. водка и 2- 3 ч. л. зехтин. Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес. След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1 л. вода + 1 с.л. оцет.

Съставки: 1 ампула или 1 лъжичка бадемово масло, 1 с.л. сок от лимон или оцет( за предпочитане ябълков), 1 с.л. алкохол(без значение какъв-ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с.л. кисело мляко
Начин на употреба: Прави се един път в месеца. Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с найлонова шапка и с кърпа. Маската трябва да седи 1.30-2 часа.

аска за блясък и растеж с Тривитаминол /много ефикасна  /

2 суп. л. Тривитаминол /комплекс от Витамини А, Д3 и Е, продава се във ветеринарните аптеки/
1 суп. л. свинска мас
1 суп. л. ракия
1 суп. л. оцет
2-3 капки газ
Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави кисело мляко, мед или жълтък.

Продукти:

1 ампула, или 1 лъжичка бадемово маслo
1 с.л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков)
1 с.л. алкохол без значение какъв (ракия,водка,уиски или др.)
1 жълтък
1 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Съставките се разбъркват на в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и снайлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30-2 часа.

Кисела маска за блясък
  • 1/3 чаша ябълков оцет
  • 1 лъжица мед
  • 10 капки масло от лавандула
  • сок от един лимон
Смесете дадените съставки и ги разбъркайте, докато медът се разтопи. Навлажнете косата (подушете я леко с помощта на кърпа, за да не е много мокра) и след това нанесете маската върху скалпа и я разнесете по цялата коса. Оставете я да действа 20-25 минути и отмийте с шампоан.

2 с. л. акациев мед
1 с. л. зехтин или бадемово масло
1 с. л. ябълков оцет

Приготвяне:
Смесете всички съставки и втрийте в корените, а после и по дължината на косата. Нека маската да стои около час, след което измийте добре косата.

  • 2 супена лъжица мед от акация
  • 1 супена лъжица зехтин / или бадемово масло
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
Съчиняват:
  1. Разбъркайте всички съставки.
  2. Преди да измиете косата си нанесете сместа на корените и прерови.
  3.  
  4.  


Ябълковият оцет прави косата блестяща и лесно управляема, регулира рН на скалпа, премахва пърхота и лекува косопад.
Можете да използвате ябълковия оцет ,за да направите различни балсами и маски за коса.
Балсам за всички типове коса:
Добавете 1 / 3 чаша ябълков оцет 3 чаши топла вода и д я използвайте  за изплакване на косата след шампоана. След това не я изплаквайте с вода.
Балсам за укрепване на косата :
1 литър вода, 0,5 чаша ябълков оцет и 2 капки масло салвия. Смесете всички съставки и изплакнете косата след шампоана.
Маска за суха коса:
Отделете жълтъка на едно яйце, прибавете една супена лъжица рициново масло и една чаена лъжичка ябълков оцет. Разбърква се добре. Втрийте в скалпа си, покрийте с  кърпа и оставете за 1 час. Отмийте с неутрален шампоан. За най-добри резултати се повтаря два пъти седмично в продължение на 2 месеца.
Лечение на мазна коса :
2 супени лъжици ябълков оцет се смесват с 2 супени лъжици вода. Вземете четката за коса  потапяйте в сместа и масажирайте.Повторете тази процедура 3-4 пъти седмично преди лягане.
Маска за чуплива коса:
Смесете 1 супена лъжица кисело мляко, 1 супена лъжица ябълков оцет и 1 чаена лъжичка мед. Стиснете 2 скилидки чесън и малка глава лук. Разбърква се добре. Нанесете сместа върху косата, увийте с кърпа.Оставете я за 1-2 часа.
Ябълковият оцет е много полезен в борбата с косопад. Загубата на коса най-често е в резултат на  понижени нива на метаболизма в организма.Ябълковият  оцет повишава обмяната на веществата .Той дава тласък на метаболизма на тялото и гарантира, че ако загубата  на коса се дължи на забавен метаболизъм ,то косопада е спрян.
Ползите от ябълковият  оцет за организма са огромни. Той спомага за повишаване на обмяната на веществата, помага за  загубата на  тегло бързо също така спира косопада. Няколко супени лъжици ябълков оцет на ден гарантира, че ще останете стройни и здрави и ще  иматестрахотна коса! В действителност, хората използвали Натурален ябълков оцет като решение при косопад имат страхотни резултати.
Можете да опитате с 3-4 чаени лъжички ябълков оцет всеки ден. Можете да го консумират
е  с меласа и мед. Това ще гарантира, че вие ​​губите по-малко коса.

Косата  наистина е много ценна за нас. Малко употреба на ябълков оцет ще ви помогне в борбата с косопад лесно

Смесете в съд 2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка мед 1 една чаена лъжичка ябълков оцет. Разбъркайте съставките добре, след което с четка ги нанесете върху кичурите си. Покрийте косата си с влажна и топла хавлиена кърпа и изчакайте между 10 и 15 минути. След това отмийте маската с топла вода и шампоан.

2 с.л.минерална вода, 2 с.л.ябълков оцет и 4 с.л.розова вода. Сложете ги в чиста бутилка с пулверизатор, като я разклатите много добре, така че всички съставки да се смесят.
След това добавете 2-3 капки етерично масло от портокал и бергамот, разклатете отново и използвайте течността за изплакване на косата, след като вече сте я измили с шампоан.


1 лъжица свинска мас, 1 лъжица газ, 1 лъжица оцет - се смесват.
С получения крем намажете косата в корени и по дължина.Направете топъл компрес (завийте с найлон и отгоре намотайте топла кърпа) и оставете да престои 4-5 часа.


Share this article :

Публикуване на коментар

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Домашно приготвена козметика - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger