Home » » Маски за блясък

Маски за блясък

Written By sladkish26 on вторник, 19 февруари 2013 г. | 2:54

 

Маска за блясък с майонеза и още нещо  

Маска за блясък с мед и лимон




Брезови листа и коприва за блясък.
Косата ви ще стане нежна като коприна и ще блести с отвара от брезови листа.
Наситнете 200 г брезови листа, залейте ги с 1 л вряща вода и оставете сместа да ври 10 минути под похлупак на тих огън. След това махнете от котлона и поставете съда на топло място за 4-5 часа. После прецедете отварата и сипете 200 мл от нея в 2 л вода.
С получената течност изплакнете измитата коса.





Маска за възвръщане на блясъка на косата
Изцедено кисело мляко или заквасена сметана се смесват с пасирани плодове по избор. Получената каша се разнася по цялата коса и се оставя за около 30 минути. След това се измива само с вода и един жълтък, без никакъв шампоан.


Маска за блясък



Маска за здравина и блясък



Маска за блясък - заквасена сметана с пасирани плодове – разнася се по цялата коса, стои 30 минути и се измива с жълтък вместо с шампоан. Т.е. сякаш насапунисваме с шампоан, само че използваме жълтък :).

2. Маска за блясък


Природна маска за блясък и мекота
  • 2 лъжици масло от розмарин
  • 1 лъжица мед
  • 1 яйце
Чукнете яйцето и към него прибавете маслото и меда. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес, която да нанесете на главата. Масажирайте леко с връхчетата на пръстите и разнесете маската по цялата коса. Покрийте с найлонова шапка и оставете така за 30 минути. Измийте с хладка вода и шампоан.

Маска за възвръщане блясъка на косата

Изцедено кисело мляко или заквасена сметана се смесват с пасирани плодове по избор. Получената каша се разнася по цялата коса и се оставя за около 30 минути. След това се измива само с вода и един жълтък, без никакъв шампоан.

Маска за блясък и растеж с Тривитаминол /много ефикасна  /

2 суп. л. Тривитаминол /комплекс от Витамини А, Д3 и Е, продава се във ветеринарните аптеки/
1 суп. л. свинска мас
1 суп. л. ракия
1 суп. л. оцет
2-3 капки газ
Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави кисело мляко, мед или жълтък.

Маска за блясък, прави се един път в месеца

Продукти:

1 ампула, или 1 лъжичка бадемово маслo
1 с.л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков)
1 с.л. алкохол без значение какъв (ракия,водка,уиски или др.)
1 жълтък
1 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Съставките се разбъркват на в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и снайлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30-2 часа.

За блясък в косите

Маските за блясък се нанасят на влажна коса, но трябва да я съобразите с това какъв тип е косата ви, за да не я направите твърде тежка и да загуби обема си.

Калта, която разкрасява

Смята се, че калните маски помагат на косата да расте по-бързо, заздравяват я и добавят блясък. Освен това тези маски подобряват кръвообращението на скалпа.

Маска за много суха и изтощена коса
Всичко, което ви е необходимо за нея е 10мл. Затоплете го нанесете върху косата си с помощта на четка. След това разрешете кичурите си, за да се разнесе зехтинът равномерно и си сложете шапка за баня. Изчакайте маската да подейства между 15 и 30 минути и след това изплакнете с топла вода. За да отстраните напълно зехтина от косата си, използвайте любимия си шампоан.
Маска с подхранващ и овлажняващ ефект
За нея са ви необходими 1 яйце, 1 супена лъжица оцет и 2 супени лъжици зехтин. За да приготвите маската, просто разбъркайте съставките, докато получите хомогенна смес. Нанесете я върху косата си отново с помощта на четка и разрешете с гребен. Необходимо е да изчакате 15 минути, преди да отмиете маската с шампоан.
Бърза маска за повече жизненост
Смесете в съд 2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка мед 1 една чаена лъжичка ябълков оцет. Разбъркайте съставките добре, след което с четка ги нанесете върху кичурите си. Покрийте косата си с влажна и топла хавлиена кърпа и изчакайте между 10 и 15 минути. След това отмийте маската с топла вода и шампоан.

Маски за блясък и растеж с Тривитаминол

• 2 суп. л. Тривитаминол (комплекс от Витамини А, Д3 и Е, продава се във ветеринарните аптеки) , 1 суп. л. свинска мас , 1 суп. л. ракия , 1 суп. л. оцет , 2-3 капки газ
Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави кисело мляко, мед или жълтък.
• 2 с.л. тривитаминол, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед, 1 с.л. зехтин и 1 с.л. ракия.
Всичко това се разбърква хубаво, нанася се върху цялата коса и се оставя да действа 2 часа.
• 2суп.л. тривитаминол, 1суп.л. мас - обезсолена или зехтин, 1 суп.л. ракия или спирт, 1суп.л. оцет, 2-3 капки газ - няма проблем за изрусените понеже 2-3 капки няма да окажат влияние., 1 жълтък, мед или кисело мляко - хубаво е да се редуват, 1. суп.л. ЕКЗЕ-ФАРМ - пак се купува от ветеринарните аптеки.
Маска с бренди
1 с.л.от бренди, към нея трябва да добавите 1 с.л. пчелен мед, както и 1 жълтък.
Така буквално за 5 минути вече имате подхранващ и възстановяващ продукт за косата. Втрийте получената смес в корените, масажирайте скалпа бавно, с кръгови движения и винаги с меката част на пръстите, за да не увредите косата.
Най-накрая само нанесете малка част от маската и по дължината на косата до върховете. Увийте главата с фолио, найлонова шапка или нещо подобно, което имате в наличност, сложете предварително леко затоплена кърпа отгоре и изчакайте 30 минути или час.
Тоник за блясък
2 с.л.минерална вода, 2 с.л.ябълков оцет и 4 с.л.розова вода. Сложете ги в чиста бутилка с пулверизатор, като я разклатите много добре, така че всички съставки да се смесят.
След това добавете 2-3 капки етерично масло от портокал и бергамот, разклатете отново и използвайте течността за изплакване на косата, след като вече сте я измили с шампоан.
Маска за подхранване и сгъстяване на косата (прави се по веднъж на 2 седмици)
1 ампула ПРОГЕСТЕРОН(купува се от аптеките), 20-30мл рициново масло, 1 жълтък, 1 супена лъжица кисело мляко
Сместа се нанася по цялата дължина на косъма включително и корените. Трябва да престои с плик или шапка за баня поне 2 часа.
Маска за растеж
Рициново масло, витамин А, 1с.л.алкохол(без значение), 1жълтък
Маже се на току- що измита коса, втрива се добре в корените предимно и се задушава.Оставя се да действа 2ч и се измива обилно със шампоан.
Зехтинът е най-доброто средство за укрепване на косата
Затоплете 10мл зехтин, разделете косата и с помощта на четка нанесете зехтина. Разрешете косата, за да разпределите зехтина равномерно по цялата коса. Покрийте главата с найлонова шапчица. Оставете маската 15-30 минути. Ако косата е много изтощена оставете маската на главата за една нощ. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре.
Една много, много стара маска
1 лъжица свинска мас, 1 лъжица газ, 1 лъжица оцет - се смесват.
С получения крем намажете косата в корени и по дължина.Направете топъл компрес (завийте с найлон и отгоре намотайте топла кърпа) и оставете да престои 4-5 часа.
Ефективна рецепта за здрав косъм
50г газ, 50мл рициново масло, 2г хинин на прах, 1 ампула витамин А, 1 супена лъжица спирт - се смесват.
Направете топъл компрес, оставете маската 4 часа и измийте с шампоан.
Маска за редовно подхранване на косъма
3 супени лъжици рициново масло, 1 супена лъжица ром , 1 супена лъжица черен чай
Разбъркайте добре и нанесете сместа в корените на косата и после по цялата дължина. Оставете маската да действа 2-3 часа и измийте с мек шампоан.
Маска за подхранване
Бадемово масло 1 с.л., 1 с.л. сок от лимон или оцет , 1 с.л. алкохол без значение какъв(ракия,водка,уиски...) , 1 жълтък , 3 с.л. кисело мляко
Тези съставки се разбъркват на котлона до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива първо с вестник, после с кърпа и най-накрая с найлонова торба. Стойте над два часа с маската на главата. Измива се лесно, не забравяйте балсама на края на измиването - той е задължителен. В тази маска може да развихрите фантазията си-сложете си разни витаминчета от ампули или просто изцеден плод.
За здрава коса с блясък
1с.л. зехтин, 1 жълтък, 1 шиш. деавид(в аптеките), 1 лимон (сока) 1 с.л. мед. Втрива се в корените, и се стои минимум 2 ч.
Маска за коса с витамини
Смесват се жълтък, лимонов сок, изцедено кисело мляко, хума и витамин А и D в ампули.Разбъркайте съдържанието и нанесете вьрху измита коса. Оставете да действа 10 минути и изплакнете обилно с топла вода. Ако смятате, че не е измита добре използвайте бебешки шампоан.
За бърз растеж на косата
За по-бърз растеж на косата може да се приложи отвара от бял равнец. Необходими са 50 гр. от билката, които се кипват в 1 л. вода в продалжение на 15 минути. След като се прецеди отварата се нанася с кръгов масаж. По този начин се стимулира растежа. Останалата част от отварата приберете на тъмно и хладно място. Много важно е да няма достъп на малки деца, защото изпита отварата е силно отровна.
Маска за тънка коса
Ако имате тънка коса, използвайте следния лосион: Към 1 чаена чаша мед разтворен в 1/4 литър вода прибавете малко плодов оцет. Масажираите косата с този разтвор в продължение на 10 минути, след което изплакнете косата само с чиста вода.
Маска за коса с канела
В стъклена чаша се разбива 1 жьлтьк, 1ч.л.мед, 1.5ч. л. зехтин, 1 ч.л. канела. Веднага се нанася на косата, завързва се с целофан и след 1 час се измива с шампоан и накрая се нанася балсам.
За обем и блясък
Смесете 2 с.л. зехтин, 1 яйце, 1 ч.л. ябълков оцет и 1 ч.л. мед. Нанесете върху косата, покрийте с кърпа, сложете шапка и оставете да престои за около 20 минути. След това измийте с топла вода. Веднага, след като косата изсъхне ще забележите разликата - косата изглежда по-добре, по-лесно се разресва и има красив обем.
Маска за силна коса
20 мл бадемово масло, 20 мл отвара от лайка, 1 с.л. мед
Сварете чай от лайка и го оставете да се охлади. Разбъркайте меда, докато се разтвори напълно. Прибавете бадемовото масло и отново разбъркайте. Бързо нанесете маската върху главата. Ако маслото не се е смесило добре с лайката, може да добавите малко мляко. Друг вариант е да сложите жълтък. Маската трябва да действа, колкото се може по-дълго. След това изплакнете обилно с топла вода.
Мая за бърз растеж
Маята е проверено от вековете средство за активизиране процеса на растеж на косата. Малко късче мая се смесва с 1/2 чаша кисело мляко, като може да се добави и лъжичка мед. Сместа много добре се разбърква и се оставя до момента когато маята започне да ферментира. След това маската се нанася в корените на косата и се втрива в кожата на главата. Оставя се да престои 20-30 минути, след което се измива с шампоан. За ефективно лечение на косата на главата тази маска трябва да се прави всеки ден в продължение на 10 дни, след което може да се ограничи използването є до 1 път седмично.
По принцип маските за коса с кисело мляко трябва да се правят 1-2 пъти в седмицата.

  







1 лъжица свинска мас, 1 лъжица газ, 1 лъжица оцет - се смесват.
С получения крем намажете косата в корени и по дължина.Направете топъл компрес (завийте с найлон и отгоре намотайте топла кърпа) и оставете да престои 4-5 часа.

Рецепта 1

Необходими съставки:
2 с.л. масло от розмарин
¼ с.л. масло от лавандула

Смесете двете масла и ги съхранявайте в малка бутилчица на тъмно и прохладно място. Нанасете малко количество от сместа на дланите си или върху четката си и разнесете на суха коса. Можете да правите това всеки ден. Тази домашна маска ще придаде на гривата ви невероятен блясък и мекота. Освен това, благодарение на маслото от розмарин, косата ви ще започне да расте по-бързо.

Рецепта 4

Необходими съставки:
1 пакетче майонеза
½ авокадо

Обелете авокадото, отстранете костилката му и го намачкайте с вилица. Прибавете майонезата и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Нанесете маската по продължението на цялата коса. Сложете шапка за баня на главата си и оставете сместа да подейства 20 минути. Изплакнете косата. Тази маска ще подхрани гривата ви и ще й продаде невероятен блясък.


Рецепта 5

Небходими съставки:
2 ч.л. масло от жожоба
1 ч.л. органично соево масло

Смесете двете масла и ги затоплете на водна баня. Изчакайте сместа леко да изстине и я нанесете по косата. Увийте главата си с кърпа или сложете шапка за баня. Оставете маската да подейства 15 минути. Измийте косата с шампоан и хладка вода.Тази маска ще направи косата ви по-жизнена и по-лесна за разресване, ще й придаде блясък и мекота.

Маска за възвръщане на блясъка на косата
Маска за коса за здравина и блясък
Брезови листа и коприва за блясък
Маска за блясък
Маска за коса за здравина и блясък

Най-лесната маска, с която да възстановите блясъка и мекотата на кичурите си, както и да се справите с пърхота, е като просто нанесете кисело мляко в корените и по цялата дължина на косата. Втрийте добре и увийте главата си с кърпа. Изплакнете след 20-30 минути с хладка вода и после измийте с шампоан. Добре е да си правите тази маска 2-3 пъти седмично.

 За да придадете блясък на изтощената си коса, смесете едно разбито яйце с 3-4 супени лъжици лимонов сок. Оставете да престой 10тина минути и отмийте внимателно.

Кисела маска за блясък
  • 1/3 чаша ябълков оцет
  • 1 лъжица мед
  • 10 капки масло от лавандула
  • сок от един лимон
Смесете дадените съставки и ги разбъркайте, докато медът се разтопи. Навлажнете косата (подушете я леко с помощта на кърпа, за да не е много мокра) и след това нанесете маската върху скалпа и я разнесете по цялата коса. Оставете я да действа 20-25 минути и отмийте с шампоан.

Най-подходящите съставки, които можете да използвате като маска за коса са: авокадо, банан, мед, яйца, зехтин, майонеза, хума, ябълков оцет. Вземете който и да е от изброените продукти и го нанесете чрез масажиране върху скалпа и косата. Поставете найлонова шапка и оставете маската да подейства между 15 и 30 минути, а след това измийте с шампоан. Ще забележите резултатите веднага – косата ви ще стане мека, копринено нежна и ще придобие чудесен блясък.

http://www.zajenata.bg/%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D1%89%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-news2432.html

http://www.zajenata.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D1%89%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-news4263.html

Маска за блясък.
Мечтания блясък в косите можете да постигнете и с домашно приготвена медена маска за коса.
2 суп. Л. мед, разбъркани със сока от един лимон до хомогенна смес, се нанасят на суха коса с помощта на гребен.
След около 10 мин косата се изплаква добре и се измива както обикновено.

Мека и лъскава коса можем да постигнем с лесна домашна маска. В нея има натурални продукти, които ще подхранят косата и ще я направят като жива.

Продукти:
2 с. л. акациев мед
1 с. л. зехтин или бадемово масло
1 с. л. ябълков оцет

Приготвяне:
Смесете всички съставки и втрийте в корените, а после и по дължината на косата. Нека маската да стои около час, след което измийте добре косата.


Подхранваща маска за блясък Silk 'N'
Съберете:
  • 2 супена лъжица мед от акация
  • 1 супена лъжица зехтин / или бадемово масло
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
Съчиняват:
  1. Разбъркайте всички съставки.
  2. Преди да измиете косата си нанесете сместа на корените и прерови.
  3.  
  4.  

Домашен мед Olive Oil Маска за коса за блестяща коса

Естествен начин да се сложи живот обратно в косата

Elise Мари

Косата понякога може да стане скучна и не управляеми поради тежки фактори на околната среда. Когато това се случи, то е време да си върша домашно маслиново маска за коса мед масло. Той помага добавите блясък и гърба живот в косата, така че не е толкова тъп и неуправляем.
Органични съставки, които са необходими, за да направи този домашен мед маслиново маска за коса масло, ½ чаша мед, ¼ чаша зехтин и 10 капки етерично масло от мента. Масло от мента помага да се даде маската освежаващ аромат и леко усещане за охлаждане, докато в косата и по главата, така че тя е релаксиращо. Въпреки това, ако не можете да намерите мента етерично масло не трябва да го използвате в тази маска за коса.
Начин да се направи мед маслиново маска за коса масло е чрез наливане на биологичен мед, зехтин и масло от мента в малка купа смесване. Тогава да комбинирате съставките заедно, докато имате леко дебела златна маска на косата. След мед маслиново масло маска за коса е готова за използване в косата.
При прилагането на мед маслиново масло коса маска е най-добре да се наклони главата си над ваната или голяма мивка, така че косата е в предната част на лицето си. След искате да вземете малки шепи маска за коса по време и масаж и пяна в косата и скалпа, като най-доброто, което може да прави, че всеки щам на косата е покрита от корените към краищата. На следващо място, вие ще искате да се подрязват косата си клип в косата или го нагъвам в шапка за душ, за да не капе навсякъде. След като маска в косата си, тя е най-добре да го оставите в за около 1 час. Това не е нужно много време, 30 минути е добре, както и.
След като с помощта на маска за коса, то е време да се измие косата, като се използва естествен сулфат безплатен шампоан за най-добър, колкото можете. Вие ще искате наистина да работят шампоан в косата и скалпа в продължение на най-малко 2 минути, докато има светлина пенеста пяна. След като трябва да изплакнете косата с топла или студена вода, докато косата се изплаква излезе чист. След това можете да използвате ежедневно балсам, за да помогне омекотяват и хидратират косата, ако желаете.
Можете да забележите, след употребата на този мед маслиново масло маска косата мека, блестяща и управляема коса. Косата ви ще има някои скача и яркостта него, както и. За да запазите косата си блестяща и управляеми най-добре е да използвате тази маска за коса два пъти месечно.
  1. Оставете маската да действа за един час, след това изплакнете. Ежедневно пшеница и балсам на мляко помага блясък. За да запазите косата си блестяща между други лечения, използвайте тази ежедневна маска климатик. Сливат едно яйце, 2 ½ супени лъжици мляко на прах, и една супена лъжица масло от пшеничен зародиш. Ако не можете да намерите масло от пшеничен зародиш, да го замени с ½ супена лъжица от изсушен пшеничен зародиш и ½ супена лъжица на маслиново масло. Смесете съставките в блендер, докато гладка. Нанесете маската равномерно от корена до върха. Сложете си шапка за душ и се оставя блясък-индуциращи смес за един час. Изплакнете със студена вода. Шампоан за коса с един яйчен белтък и изплакнете отново със студена вода.









 
Share this article :

Публикуване на коментар

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Домашно приготвена козметика - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger